Menu

Teamontwikkeling

Raad van Bestuur, Management Teams, Start-Up Teams, Project Teams, Tender-teams – met alle belangen die op het spel staan willen veel managers de kwaliteit van de samenwerking niet aan het toeval overlaten.

Investeren in teams is dan ook een strategische zet. Met een kritische blik op de gedeelde belangen en onderlinge afhankelijkheden van teamleden, komt energie los om doelen en resultaten scherper te definiëren. Met inzicht in psychologische teamrollen, houdingen en gedragingen, werken teamleden gericht aan een positieve teamdynamiek.

Zoekt u procesbegeleiding voor teams met aandacht voor de volgende punten? Neem dan vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek of kostenindicatie.

  • Teamdiagnostiek van vijf psychologische teamrollen: Resultaat-rol, Proces-rol, Innovatie-rol, Relatie-rol en de rol van Pragmatist
  • Teamdiagnostiek van 11 derailers: negatief gedrag in tijden van spanning dat negatief gedrag bij anderen oproept
  • Inzicht in de teamdynamiek en de aangrijpingspunten voor beter samenspel en meer vooruitgang
  • Duidelijkheid omtrent gedeelde belangen, onderlinge afhankelijkheden en daarmee de gezamenlijke doelen
  • Teamdoelen verbinden aan individuele drijfveren, waardoor eigenaarschap, relaties en onderling vertrouwen groeien
  • Individuele feedback vooraf, zodat teamleden voorbereid zijn en de tijd samen effectief wordt gebruikt

Teamrapporten

Veel klanten vinden het prettig om een beschrijving van de teamrollen en de mogelijke uitwerking zwart op wit te hebben. Bijvoorbeeld als voorbereiding op een teamsessie of omdat het moment niet optimaal is voor een teamsessie maar ze wél graag de inzichten willen. We bieden een off the shelf Hogan Team rapport maar ook maatwerk rapporten waarin we de samenstelling, doelstelling en context van het team in gedachten houden bij de interpretatie van de assessmentresultaten.

Conflict – the secret to successful teams

Personality & Teams_R4

5 signs your team is out of balance

Hogan Team Report – English