Hogan Assessments

Hogan Assessments

Als uw onafhankelijke Hogan Assessment specialist helpen we graag met selectieassessments, leiderschapsontwikkeling, teamsessies, coaching, mediation en talent analytics.

De Hogan persoonlijkheidassessments worden wereldwijd gebruikt voor de selectie en ontwikkeling van talent. Ze staan internationaal bekend als betrouwbare en valide assessments met goede onafhankelijke beoordelingen van bijvoorbeeld de British Psychological Society en Buros.

  • Aantoonbaar effectief (PDF) in het behalen van organisatiedoelen
  • Geschikt voor selectieassessments, leiderschapsontwikkeling, teamontwikkeling en talent analytics
  • Geschikt voor alle leiderschapsniveaus én niet-leidinggevende rollen
  • Genuanceerde inzichten: 28 hoofdschalen (PDF) en 125 sub-schalen
  • Beschikbaar in 56 landen en 47 talen (PDF)
  • Gebaseerd op wetenschappelijke Big Five theorie van persoonlijkheid
  • Meer dan een miljoen assessments per jaar

HPI HDS MVPI De Hogan persoonlijkheidsassessments bestaan uit drie vragenlijsten: de Hogan Personality Inventory (HPI), Hogan Development Survey (HDS) en de Motives Values Preferences Inventory (MVPI).

Als metafoor kan u aan een ijsberg denken. De zichtbare top van de ijsberg wordt beschreven door de HPI en HDS, terwijl het onzichtbare gedeelte voor de MVPI staat.

  • De HPI voorspelt ‘normaal’ gedrag: wat mensen doen en hoe ze  overkomen op hun collega’s en klanten zolang ze zichzelf en hun gedrag een beetje in de gaten houden.
  • De HDS beschrijft hoe mensen overkomen wanneer ze geen moeite meer doen om een positieve indruk te maken. Bijvoorbeeld omdat ze zich gestrest voelen, zich vervelen of zich wel heel comfortabel voelen onder de andere aanwezigen.
  • Het onzichtbare gedeelte van de ijsberg staat symbool voor de MVPI. De MVPI beschrijft wat belangrijk is voor iemand. Met andere woorden; waarom mensen doen wat ze doen.

Als uw onafhankelijk Hogan Assessment specialist interpreteren wij de resultaten in de context van de rol en organisatie. Zo heeft u een goed beeld van de kandidaten bij selectie- en ontwikkelingsvraagstukken.

Identiteit versus Reputatie

Een belangrijk verschil met andere persoonlijkheidsassessments is dat de Hogan Assessments niet beschrijven hoe iemand zichzelf ziet – identiteit, maar voorspellen hoe anderen iemand zien – reputatie. Het is in die zin te vergelijken met 360-graden feedback, maar dan zonder de inbreng van directe collega’s.

Meer informatie

Hogan Personality Inventory – the Bright Side

Hogan Development Survey – the Dark Side

Motives Values Preferences Inventory – the inside