FAQ

Ik heb nog nooit van de Hogan Assessments gehoord. Waar worden ze gebruikt?

In Nederland worden de assessments van Hogan nog niet zo veel gebruikt. Dat komt onder andere omdat er in Nederland van oudsher gevestigde partijen zijn die hun eigen assessments aanbieden en omdat typologieën zoals DISC en MBTI veel bekendheid genieten. Ter vergelijking, in de Verenigde Staten gebruikt 75% van de Fortune 500 de Hogan Assessments – denk aan bedrijven zoals Microsoft, Intel, Coca Cola, Johnson&Johnson, Merck, Dell, HSBC, MacDonalds, Nike, Cisco, AT&T. De assessments zijn wereldwijd beschikbaar in 40+ talen en worden ook veel gebruikt voor onderzoek.

 

Hoeveel tijd kost het om de assessments in te vullen?

De HPI-, HDS- en MVPI-assessments nemen elk 15 á 20 minuten in beslag. De assessments bestaan ​​uit korte stellingen waar kandidaten op reageren met waar/niet waar of eens/oneens. De assessments kunnen op ieder moment worden gestopt. Als u bent gestopt, worden uw antwoorden automatisch opgeslagen en kunt u opnieuw inloggen met het wachtwoord dat u zelf heeft gekozen.

 

Wat voor rapporten zijn er beschikbaar?

De HPI, HDS en MVPI assessments die kandidaten invullen zijn altijd hetzelfde. Er kunnen echter verschillende typen rapporten worden verstrekt. Veelgebruikte rapporten zijn de Leiderschaps Suite (HPI Leiderschap Rapport – Voorbeeld, HDS Leiderschap Rapport – Voorbeeld, MVPI Leiderschap Rapport – Voorbeeld) en de Insights Suite (HPI Insight Rapport – Voorbeeld, HDS Insight Rapport – Voorbeeld, MVPI Insight Rapport – Voorbeeld). In totaal zijn er echter 25+ rapporten beschikbaar. We helpen u graag een goede keuze te maken.

 

Kan ik Hogan rapporten via jullie bestellen?

Ja, maar alleen in combinatie met verdere diensten zoals mondelinge feedback, selectierapporten of teamsessies. Hogan gecertificeerde professionals kunnen rapporten direct inkopen bij het internationale distributeursnetwerk.

 

Verzorgen jullie de Hogan Certificering?

Nee, voor een overzicht van Hogan Certificeringen in binnen- en buitenland, zie de agenda hier.

 

Wat zijn de verschillen tussen Hogan en andere assessments zoals DiSC en MBTI?

In tegenstelling tot veel andere assessments, zijn de Hogan Assessments geschikt voor ontwikkeling én selectie van talent. Dat heeft te maken met de betrouwbaarheid en predictieve validiteit van assessments; hier worden hogere eisen aan gesteld als de assessments voor selectie worden gebruikt.

 

Zijn de Hogan Assessments alleen geschikt voor leidinggevenden?

Nee, de assessments zijn geschikt voor alle rollen en functieniveaus binnen een organisatie. De realiteit is echter dat de Hogan Assessments vooral worden gebruikt voor selectie en ontwikkeling van leidinggevenden; dat is waar organisaties het meeste in investeren.

 

Kan ik als privé persoon de Hogan Assessments afnemen?

Jazeker, bijvoorbeeld als onderdeel van loopbaancoaching, ter voorkoming/tijdens herstel van een burn-out, of wanneer u als ZZP’er uw sterke en minder sterke eigenschappen bewuster wil managen.

 

Waar kan ik meer antwoorden vinden?

Op de website van Hogan Assessments (FAQ, Ultimate Guide to Personality Tests), telefonisch of via het contactformulier.