Menu

Selectieassessment

Onze klanten willen goed onderbouwde selectiebeslissingen nemen. Ze zijn ervaren met interviews, weten referenties op waarde te schatten en als het relevant is organiseren ze rollenspellen of simulaties. Daarnaast willen ze echter ook objectieve data, afkomstig van een onafhankelijke partij.

Wij ondersteunen klanten met psychologische assessments. De assessments zijn volledig online, waardoor de tijdsinvestering van kandidaten beperkt en flexibel is. Organisaties hebben binnen 48 uur een selectierapport en houden de kosten in de hand, maar hebben wel de inzichten van een onafhankelijke, externe assessmentpartner.

1. Voorbereiding

  • In overleg stellen we de belangrijkste verantwoordelijkheden van de rol vast en de persoonskenmerken waar deze een beroep op doen.
  • U stelt de shortlist samen op basis van extern advies, CV’s, telefonische interviews, etc.

2. Online assessment

  • De kandidaten worden uitgenodigd om de Hogan Assessments te voltooien (24/7 online, totaal ca. 60 – 75 minuten).
  • De Hogan Personality Inventory, Hogan Development Survey en Motives Values Preferences Inventory meten samen 28 globale persoonskenmerken en 125 sub-schalen brengen belangrijke nuances in beeld.

3. Assessmentrapport binnen 48 uur

  • Een Hogan gecertificeerde professional interpreteert de assessment resultaten in de context van de rol.
  • U ontvangt de rapporten in het Nederlands of Engels incl. een telefonische toelichting, ter voorbereiding op de interviews.

Naar behoefte bieden we extra ondersteunining, bijvoorbeeld met een rolanalyse, gestructureerd interview of on-boardings feedback voor de succesvolle kandidaat.

How to Select an Assessment

Why_Hogan

Why Personality Matters

Why_Personality_eBook_R2

Combining Assessments to Predict Job Performance

White Paper From Potential to Performance