Menu

Hogan Assessments

Hogan Assessments is een onafhankelijke uitgever van persoonlijkheidsassessments voor selectie, ontwikkeling en talent analytics. Wat begon als kleine startup in 1987 is uitgegroeid tot een marktleider met producten in 56 landen, 47 talen. Met vijf jaar werkervaring bij een officiële distributeur kent Henk Broekema (MSc Psychologie, MSc Change Management) de Hogan Assessments als geen ander. Hij heeft honderden HR Directors/Managers, L&D Professionals, Recruiters en onafhankelijke coaches gecertificeerd, geadviseerd en ondersteund in het behalen van resultaten met de Hogan Assessments.

Hogan Assessments voor Selectie

Managers en recruiters wereldwijd erkennen de toegevoegde waarde van de Hogan Assessments voor hun selectieproces. Essentie Talent ondersteunt selectieprocessen met professionale interpretaties van de Hogan Assessments en biedt u daarmee scherpere inzichten en meer vertrouwen in uw beslissingen. Meer informatie.

Hogan Assessments voor Ontwikkeling

Een ontwikkelassessment helpt managers zich aan te passen aan de doelen en verantwoordelijkheden van een nieuwe rol. De combinatie van de objectieve Hogan Assessments en professionele feedback creëert een scherpe focus op de mindset en gedragingen die nodig zijn voor succes. Meer informatie.

Hogan Assessments voor Teams

Een goede samenstelling en soepel samenspel zijn uiteraard belangrijk voor de teamprestaties. De realiteit is dat teams samenkomen op basis van beschikbaarheid, dat onderlinge wrijving niet altijd tot glans leidt of dat er weinig tijd is voor de Forming Storming Norming Performing cyclus. Vooral Management Teams en technische/analytische teams waarderen hoe de Hogan Assessments boekdelen spreken en de discussie en prestaties naar een hoger niveau brengt. Meer informatie.

Hogan Assessments voor Talent Analytics

De Hogan Assessments zijn in meer dan 400 criterium-gerelateerde studies gebruikt om het verband tussen persoonlijkheid en werkprestaties vast te stellen. De validiteit en betrouwbaarheid maakt de assessments dan ook zeer geschikt voor Talent Analytics. Vanuit Essentie Talent richten we ons op deze voorspellende waarde (predictieve validiteit) van persoonlijkheidskenmerken. Kenmerken van sollicitanten, maar ook van leidinggevenden en teams die samen invloed hebben op productiviteit, tevredenheid, innovatie, veranderkracht, verloop, verzuim, etc. Meer informatie.

Introductie van de Assessments

De Hogan Assessments bestaan uit drie vragenlijsten: de Hogan Personality Inventory (HPI), Hogan Development Survey (HDS) en de Motives Values Preferences Inventory (MVPI).

Als metafoor kan u aan een ijsberg denken. De zichtbare top van de ijsberg wordt beschreven door de HPI en HDS, terwijl het onzichtbare gedeelte voor de MVPI staat.

  • De HPI voorspelt ‘normaal’ gedrag. Dat wil zeggen; hoe mensen overkomen op collega’s en klanten zolang ze zichzelf en hun gedrag een beetje in de gaten houden.
  • De HDS beschrijft hoe mensen overkomen wanneer ze geen moeite meer doen om een positieve indruk te maken. Bijvoorbeeld omdat ze zich gestresst voelen, zich vervelen of zich wel heel comfortabel voelen onder de andere aanwezigen.
  • Het onzichtbare gedeelte van de ijsberg staat symbool voor de MVPI. De MVPI beschrijft wat belangrijk is voor iemand. Met andere woorden; waarom mensen doen wat ze doen.

De Hogan Assessments hebben totaal 28 hoofdschalen en 125 sub-schalen, wat voor een goed beeld zorgt bij selectie- en ontwikkelingsvraagstukken.

Identiteit versus Reputatie

Een belangrijk verschil met andere assessments is dat de Hogan Assessments niet beschrijven hoe iemand zichzelf ziet – identiteit, maar voorspellen hoe anderen iemand zien – reputatie. Het is in die zin te vergelijken met 360-graden feedback, maar dan zonder de inbreng van directe collega’s. Hoe dit kan? Dankzij dertig jaar aan onderzoek door psychologen en psychometristen.

Meer informatie

Hogan Personality Inventory – the Bright Side

Hogan Development Survey – the Dark Side

Motives Values Preferences Inventory – the inside