Menu

Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is een breed begrip. Het gaat over stress, burn-out en agressie op de werkvloer. Omgekeerd gaat het over stimuleren van een goede gezondheid, betrokkenheid en continu leren. Dat het vergroten van duurzame inzetbaarheid geen kostenpost is maar een investering blijkt uit cijfers uit de media, bijvoorbeeld m.b.t. stress en burn-out:

  • Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes (bron)
  • Elke werknemer met een burn-out kost de Nederlandse werkgever €60.000 (bron)
  • Nederlandse werkgevers waren in 2016 €2mrd kwijt aan verzuimkosten door stress (bron)
  • Elke HBO-geschoolde werknemer met stress kost werkgevers €3500 per maand (bron)

Het werken aan duurzame inzetbaarheid zien wij als een gedeelde verantwoordelijkheid van leidinggevenden en medewerkers.

Voor leidinggevenden is het belangrijk dat zij de invloed van hun leiderschapsstijl op andere mensen inzien. Denk aan een flexibele manager die veel vrijheid geeft maar daarmee ook onduidelijkheid, chaos en stress creëert voor sommige teamleden. Nog belangrijker zijn de drijfveren van het leiderschapsteam; die bepalen vaak de cultuur van de organisatie. Als die cultuur botst met drijfveren van medewerkers kan dit bijdragen aan stress en burn-out.

Voor medewerkers is het ook belangrijk om hun drijfveren te kennen. De rol van deze fundamentele behoeften wordt vaak onderschat, terwijl het (geleidelijk steeds meer) in de knel komen van deze behoeften een belangrijke bron van de stress en burn-out is. Daarnaast kunnen kleine aanpassingen in gedrag helpen: iets minder focus op processen en kwaliteit, iets meer op resultaat; iets minder lang blijven lopen met frustraties of onzekerheden, iets eerder het gesprek aangaan; etc.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. We horen graag van u.